US ROADTRIP 2018: Going to San Francisco

Daar zijn we weer! Even een kleine achterstand opgelopen omdat San Francisco zo enorm leuk is!

Afgelopen zaterdag werd ik wakker met het getik van regen op mijn dak. Nadat ik mij nog een keer omdraaide realiseerde ik me hoe enorm koud het was in mijn kleine tuinhuisje. Er was dan ook geen verwarming of extra dekens. Goed excuus om op tijd op te staan. Mijn airbnb bevond zich in een typische Amerikaanse woonwijk. Ik kon via de zijkant van het huis de woning openen met een code. ideaal, hoefde niet eens bij de mensen langs om de sleutel te halen.

blogpost_02

Nadat ik mijn spullen heb ingepakt ben ik op me gemakt langs Route 1 richting San Francisco gaan rijden. Gister was er een jongen die mij een aantal restaurants aanbevolen had op mijn route. Ik ben begonnen bij Whale City in het plaatsje Davenport. Het restaurantje heeft uitzicht op Shark fin cove. De enige reden dat ik dit vernoem is dat ik echt een ontzettend vette naam vind.
Vroeg opstaan op zaterdagochtend heeft altijd iets magische. de wegen zijn rustig en de enige mensen die je ziet gaan of ergens ontbijten of vaak iets sportiefs doen. Dit betekend in California surfers. overal langs de weg stonden autos geparkeerd met mensen in wetsuits die hun planken stonden te waxen. Helaas kwam zo nu en dan ook de regen weer tussendoor.

onbijt

Toen ik mij route vervolgden kwam ik een mooi uitzichtpunt tegen. Toen ik van het uitzicht stond te genieten zag ik deze man. Ik ben niet bang aangelegd als persoon, maar om zo in je eentje zo afgelegen voor de rotsen gaan liggen.. dan ben je best stoer.

blog_foto_001

Onderweg kwam ik nog een prachtige vuurtoren tegen. Hij scheen niet helemaal lekker te werken want in 1914 klapte er voor de vuurtorren een boot op de kust. Er stond een groot stuk van het wrak tentoongesteld. Ze hebben het schip verbrand, want “it just ain’t right”. Ik zag de humor er wel van in.

43

Daarna door prachtige luchten en een goede hagelbui naar Half moon bay. Hier kwam gelukkig eindelijk de zon door. Vanuit deze plaats kon ik door de heuvels richting de ring van San Fransisco. Een klein half uurtje later reed ik de stad in. Het was even omschakelen door de chaotische ring te rijden. En toen kwamen de heuvels…Ik ben niet heel fan van het autorijden hier.
Na een behoorlijk ingewikkelde parkeeractie even een kijkje genomen in mijn Hostel. Daarna me auto geparkeerd bij een parkeergarage om de hoek. 20 dollar per dag, Dat is best een nette prijs voor het stadscentrum. Nadat ik een klein uurtje gedood had mocht inchecken. Ik slaap in Hostel Amsterdam, Daar ga je natuurlijk al mis. Het ziet er uit als hoe een amsterdams hoerenhuis er waarschijnlijk in de jaren vijftig uit heeft gezien. Het fijt dat dit gebouw nog niet afgebrand is of in zijn geheel geïmplodeerd is een klein wonder. Als je bijvoorbeeld het licht in de beschimmelde badkamer aanzet word schud het gebouw op zijn voegen. De stappelbedden naast de badkamer trillen tegen de muur. Dus snachts word je nog wel eens wakker. Ik slaap op een zaal met 6 anderen, en de gemiddelde leger barak in West-Afrika ziet er beter uit als deze toko. Maar goed ik heb een bed en gelukkig al snel een aantal lotgenoten ontmoet. De eerst nacht slaapt Sergio onder mij, Hij komt uit Colombia en is even op en neer gekomen uit LA, overmorgen vliegt hij naar Sydney om daar voor twee jaar te studeren. De andere is Bahier, hij komt uit Iran en hij komt elke zes maanden hier terug om zijn greencard status te behouden.. Blijkbaar doet hij niks be halve op bed liggen en gokken. Verder slapen er twee Brazilianen en een mysterie gast die niet praat.

Nadat ik me geïnstalleerd heb ben ik samen met Sergio de stad in gegaan. We zijn naar Fishermens warf gelopen want hij wilde graag Californische crab eten. Hij vond het niet vreten. Daarna ben ik naar de In’n’Out met hem gegaan. Dat viel beter in de smaak. Terwijl het ondertussen was gaan regenen en het echt waterkoud was geworden, zijn we maar snel op zoek naar een kroeg gegaan. Zo’n 5 kroegen en een dollemans toch door SF met een groep Amerikanen toch maar eens terug gegaan naar ons Hostel waar iedereen al in coma lag. snel tukken want morgen kunnen we ontdekken wat het ontbijt inhoud.

schermafbeelding-2018-03-27-om-10-45-21

Comments

comments

Share Post :

More Posts